top of page

Foot Drop G4 BIOFEEDBACK™ este un dispozitiv de stimulare electrică funcțională (FES) sau de neuroreabilitare pentru tratamentul piciorului căzut, cauzat de boli ale creierului sau ale coloanei vertebrale sau de traume, cum ar fi accidentul vascular cerebral (AVC), scleroza multiplă (SM), leziuni ale măduvei spinării, leziuni cerebrale traumatice (TBI), tumori cerebrale sau paralizie cerebrală (PC). Sistemul Foot Drop BIOFEEDBACK™ este destinat să asigure dorsiflexia gleznei la persoanele cu piciorul căzut.

 

Moduri de functionare:

 

Modul de antrenament —— Reabilitarea trebuie făcută cât mai devreme posibil, când starea este stabilă.
Acest mod poate fi selectat pentru antrenamentul muscular atunci când pacientul este așezat sau întins. Scopul modului de antrenament este de a promova recuperarea funcției musculare, de a întârzia atrofia musculară a piciorului bolnav, de a menține și de a îmbunătăți gama de mișcare a articulației gleznei și de a îmbunătăți circulația locală a sângelui. Două până la trei sesiuni de 30 de minute pe zi sunt folosite pentru a preveni atrofia musculara.


Mod de mers —— Stimulați în timpul mersului, restabiliți funcția neuromotorie.
Acest dispozitiv ajută la mersul normal atunci când pacienții se misca. Stimulați în timpul mersului, iar informațiile despre modelul motor repetitiv sunt transmise în sistemul nervos central, formând urme de excitație în cortexul cerebral, restabilind și reconstruind funcția neuromotorie.

 

Foot Drop BIOFEEDBACK™ utilizează tehnologia intelli-senzor și stimularea electrică funcțională (FES) pentru a analiza mișcarea piciorului și a stimula nervii corespunzători, determinând piciorul să se ridice la fiecare pas.

Piciorul căzut este caracterizat de mersul în trepte. În timpul mersului, persoanele care suferă de această afecțiune își târăsc degetele de la picioare de-a lungul solului sau își îndoaie genunchii pentru a ridica piciorul mai sus decât de obicei pentru a evita târârea. Acest lucru are rolul de a ridica piciorul suficient de sus pentru a împiedica târârea degetului de la picior și previne plescăitul. Pentru a acomoda căderea degetului, pacientul poate folosi un mers caracteristic pe vârful picioarelor pe piciorul opus, ridicând coapsa excesiv, ca și cum ar merge pe scări, în timp ce lasă degetul să cadă.

Stimularea electrică funcțională (FES) este o tehnică care utilizează curenți electrici pentru a activa nervii care inervează extremitățile afectate de paralizia rezultată în urma unei leziuni ale măduvei spinării (SCI), a unui traumatism cranian, a unui accident vascular cerebral și a altor afecțiuni neurologice. FES este utilizată în principal pentru a restabili funcția la persoanele cu dizabilități.

 

Cum se foloseste, durata pe zile in primele 2 saptamani:

  • Zilele 1 - 4 = [pornit 15 - 60 min ] [oprit 30 min]
  • Zilele 5 - 6 = [pornit 1 - 3 ore ] [oprit 30 min]
  • Zilele 7 - 9 = [pornit 3 - 5 ore ] [oprit 30 min]
  • Zilele 10 - 12 = [pornit 5 - 6 ore ] [oprit 1 ora]
  • Zilele 13 - 14 = [pornit 6 - 8 ore ] [oprit 1 ora]

*dupa 2 saptamani aparatul poate fi folosit ca in zilele 13-14

 

Se va obesrva o imbunatatire a vitezei de mers, simetriei si a lungimii pasilor de aprox 30% fata de prima folosire, dupa doar 8 saptamani.

 

Caracteristici:

Tehnologia de biofeedback
Stimularea musculară electrică (EMS)
Stimulare electrică funcțională (FES)
Evaluare în timp real a semnalelor EMG
Stimulare declanșată de EMG în timp real
Sistem de antrenament de dezintoxicare (jocuri iPad)
Sistem inovator de terapie cu oglinzi
42 de moduri de tratament și 8 moduri personalizate
Tehnologia Bluetooth 4.0 (comunicare cu ipad)

 

Vă rugăm să rețineți: Sistemul Foot Drop BIOFEEDBACK™ nu este potrivit pentru afecțiuni ale neuronilor motori inferiori. Aceasta este situația în care nervul care merge de la măduva spinării la mușchi este afectat. Acesta este cazul în afecțiuni precum:

1. Poliomielită

2. Boala neuronului motor

3. Sindromul Guillain-Barre

 

Recuperare picior cazut, Foot Drop G4 BIOFEEDBACK™

11.499,00lei Preț normal
7.607,99leiPreț redus
  • Livrat in 30 zile lucratoare de la plasarea comenzii.

Produse Recomandate