top of page

Politica de Retur

 1.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
 

 

2.   Exceptiile

Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

a.  Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);

b. Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate;

c. Consumabile desigilate;

d. Imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate

e.  Produse de ingrijire personala sau accesorii medicale desigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena. (aparate de tuns, aparate de ras, aparate auditive, epilatoare, perii rotative, termometre, glucometre etc.)

f.  Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca îsi va pierde dreptul la retragere.

 

3.   Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza avitalx.ro cu privire la decizia de retragere din contract folosind adresa de email sau formularul de contact de la pagina de contact.

In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail detalii cu privire la procedura de retur.

Returnarea se poate face prin curier rapid sau predare personala la sediul avitalx.ro. Nu se accepta trimiteri prin Posta Romana la oficiul postal.

 

4.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

- Costuri de retur ( transport curier) pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )

- Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. ( art.14.punctul 3 ); Toate deschiderile de coletele retur sunt inregistrate video si, in cazul in care exista deteriorari sau produse lipsa, se incheie un proces verbal in prezenta a 3 martori.

 

5.   Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 15 zile de la data la care produsul returnat este receptionat de catre vanzator (art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4). Rambursul se va face intr-un cont bancar indicat de catre cumparator.

 

IMPORTANT: Conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile se aplica numai pentru comenzile livrate catre consumatori persoane fizice.
In cazul produselor achizitionate pe persoana juridica sau alte forme de organizare, termenul de returnare este de 3 zile. Clientul persoana juridica va suporta toate cheltuielile de transport tur-retur.

Retur DOA (Dead on arrival)

În eventualitatea în care Produsul achiziționat este nefuncțional sau prezintă vicii evidente de fabricație, acesta va fi înlocuit cu un Produs funcțional, cu condiția notificării în scris de către Client a AvitalX prin apel telefonic la 0754697516 sau email: contact@avitalx.ro în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la primirea Produsului.

Costurile de rambursare vor fi suportate de către Client.

Pentru retururile acceptate integral de către AvitalX, Clientului îi va fi rambursat costul produsului, în interval de 14 de zile calendaristice de la data la care AvitalX este informata de către Client cu privire la decizia acestuia de a returna Produsele. ​

Sumele în cauză vor fi returnate după cum urmează:

Pentru Comenzile achitate cu card online, prin restituire în contul din care a fost efectuată plata.

Pentru comenzile cu plata Ramburs, prin restituire într-un cont bancar pus la dispozitie de catre client.

 

AvitalX va accepta ca retur produsele care sunt în ambalajul original (nedesfacut) şi nu sunt deteriorate si nici nu prezinta semne de uzură, respectiv în starea în care au fost livrate Clientului;

 

AvitalX îşi rezervă dreptul de a nu rambursa contravaloarea bunurilor care nu respecta cele de mai sus (produsele sunt murdare, deteriorate, zgâriate, ciobite, prezintă semne de spălare sau alte daune).

bottom of page