top of page

Scaun cu rotile XL, 51cm - pentru persoane grele  cu o construcție deosebit de puternică și fiabilă este destinat persoanelor cu o greutate de până la 180 kg cu probleme de mobilitate temporare sau pe termen lung.

Scaunul rulant poate fi folosit atat in interior cat si in exterior, pentru miscare independenta, prin rotirea arcurilor metalice de antrenare situate pe rotile din spate. Scaunul rulant poate fi condus și de către însoțitor folosind mânerele de împingere montate deasupra spătarului.

 

Specificatii

Date
Sarcina maxima, kg 180
Greutate, kg 26,2
Latime totala, cm 71
Lungime totală, cm 105
Înălțimea scaunului, cm 50-55
Latime scaun, cm 51
Adâncimea scaunului, cm 45
Înălțimea spătarului, cm 44

 

Înălțimea totală a scaunului cu rotile este de 86 – 101 cm. Un număr scris pe autocolantul rotund de pe cotieră (de ex. 51) indică faptul că lățimea scaunului cu rotile este de 51 cm. Structura acestui ajutor de mobilitate este realizată din oțel, vopsit, cu un element în formă de cruce, astfel încât scaunul cu rotile este ușor de pliat și este convenabil pentru transport. Înălțimea spătarului scaunului cu rotile – 44 cm, adâncimea scaunului – 45 cm.

Scaunul și spătarul scaunului cu rotile sunt căptușite. Cotierele sunt îndepărtate folosind elemente de fixare, înălțimea lor este de 24 cm. Suport pentru picioare detașabil, rotativ în lateral, reglabil pe înălțime (28 – 38 cm) cu curea detașabilă pentru susținerea gambei. Arcuri de antrenare și jante – aluminiu. Dimensiuni: roți față – 20x5 cm, roți spate – 61x3,7 cm. Înălțimea roților din față și din spate poate fi modificată după cum este necesar. Frânele de parcare sunt pe ambele părți ale scaunului cu rotile. Pachetul scaunului cu rotile include o pompă, reflectoare, un set de instrumente de reglare și instrucțiuni de utilizare și întreținere.

 

Pentru a desface scaunul cu rotile, apăsați traversele scaunului în jos până când scaunul este complet întins. Pentru a plia scaunul cu rotile, mai întâi scoateți sau ridicați suportul pentru picioare. Luând scaunul de margini, ridicați-l până când scaunul cu rotile este complet pliat. Rotiți întotdeauna suportul pentru picioare în lateral sau ridicați-l pentru a intra sau a coborî din scaunul cu rotile.

Scaunele cu rotile din seria XL au protecție împotriva răsturnării, care este instalată pe scaunul cu rotile din fabrică. Această măsură minimizează riscul de răsturnare, mai ales la deplasarea în deal sau la depășirea neregulilor de drum. Pentru o protecție optimă, setați roțile de siguranță la înălțimea dorită prin apăsarea unui buton. Apăsând același buton, puteți elimina și protecția împotriva răsturnării.

Frâna de parcare trebuie folosită la urcarea sau la coborârea din scaunul cu rotile, dar nu trebuie folosită pentru a reduce viteza.

Scaunul cu rotile se vinde complet asamblat – trebuie doar să instalați suportul pentru picioare. Înainte de utilizare, asigurați-vă întotdeauna că suportul pentru picioare este bine fixat.

Fiecare scaun cu rotile pentru persoane grele este verificat in fabrica, astfel incat doar un produs de calitate ajunge la utilizator. Se recomanda depozitarea scaunului cu rotile intr-un loc uscat ferit de lumina directa a soarelui, curatarea umeda periodic fara a folosi detergenti agresivi sau acoperirea acestuia.

Aparatul are o garanție de 12 de luni (excluzând roțile din față și din spate) de la data achiziției.

Scaun cu rotile XL, 51cm

2.699,00lei Preț normal
1.899,00leiPreț redus
 • Sarcina maxima 180 kg
  Greutate Produs 26.2 kg
  Latime totala 71 cm
  Lungime totală 105 cm
  Înălțimea scaunului 55 cm
  Latime scaun 51 cm
  Adâncimea scaunului 45 cm
  Înălțimea spătarului 44 cm